Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 13 mars 2009

I väntans tider - vi blir fyra i familjen idag

-Va, är det möjligt ?
-Ja, det är klart att det är möjligt. Allt är möjligt. Till saken, vad menar jag.
Jo, så här är det. Vi bestämde oss i fjol för att skaffa en hund. Efter idogt läsande och sökande efter lämplig ras så fastnade vi för bullmastiff. Vid besök på kenneln MAXINICE Bullmastiffs så träffade vi några härliga individer och då visste vi att vi valt rätt ras.
Planen var att ta en valp, en tik som skulle heta Disa. Det blir dock inte alltid som man tänkt sig. Tidsplanen för allt stämde inte och allt går ju inte att påverka med mänsklig hand. Dock dök det i början av veckan upp ett nytt tillfälle. Vår kennel hade en bullmastiffkille som är 1 år gammal och heter Nelson. Efter att ha konstaterat att han är frisk, sund och stilig så bestämde vi oss för Nelson. Darlingen har just nu åkt iväg för att hämta hem honom. Jag och Buddha är nyfiket förväntansfulla. Nelson är van vid så väl andra hundar som katter men jag är inte säker på att han träffat en katt som Buddha. Jag tror dock att allt kommer att gå bra då djur oftast är klokare än vi människor och löser sina mellanhavanden på ett förnuftigt sätt.

Bonusdebatten röjer ny mark - Kd vill ge "babybonus"

En arbetsgrupp inom Kristdemokraterna vill att varje nyfött barn ska ge föräldrarna 10.000 kronor i bonus för att uppmuntra barnafödande. Det andas lite desperation över ett förslag som detta. Börjar Kd känna flåset i nacken inför nästa års val ? Dessutom för det tankarna till regimer där barnafödandet uppmuntrats av icke lovvärda skäl.
Det är också taskig tajming att komma med nya bonusar i dessa dagar.
Å andra sida blir det inte bättre om det kallas babypremie. Då förs tankarna snabbt till miljöbilspremie , skrotbilspremie och andra från statsmakten smått desperata försök till att uppmuntra ett önskvärt handlande.
Jag hoppas att det inte är så illa så att människor i dessa kristider på allvar överväger att skaffa barn för att få 10.000 kronor.
Om det är önskvärt med ett ökat barnafödande så måste detta uppmuntras och möjliggöras genom mera genomtänkta åtgärder. T ex måste både mamman och pappan kunna förena barnafödande och föräldraskap med ett eget arbete / en egen karriär som dessutom ger drägliga försörjningsmöjligheter.