Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 31 december 2010

Snart 2011

St Agur var förstås en av ostarna.Dessutom Brie, getost i aska och Gruyere. Ackompanjerade av fikonmarmelad och grön tomatmarmelad och kex samt ett nytt bröd, Pitebröd, som är ett mellanting mellan knäckebröd och maskinbakat tunnbröd. Till detta ett utsökt Amaronevin. Mycket gott och lämplig kvällsvickning.

- Snart är det dags för rosa champagne.

Nyårsmiddag


På Julafton var vi 17 personer till bords. I kväll är vi två. Förutom D och jag själv så är förstås Buddha och Nelson med i sällskapet. Vi har startat nyårsmiddagen otraditionellt med:
- Räkcocktail med citronkokt bulgur, sockerärtor, cocktailtomater och dill.Vitlökstoast därtill.
Detta åtföljt av ett utsökt Catarratto-Chardonnayvin.

Otraditionellt?
Ja, det var nämligen huvudrätten.
Vad kommer då härnäst? Det återkommer jag till. Jag kan dock avslöja att det handlar om ost.

Årets sista dag

Våra gäster i trädgårdsrestaurangen bryr sig antagligen föga om vilken dag det är. Här gäller i första hand att hitta föda för dagen.


Så ödesmättat det låter, årets sista dag. Ser jag det samtidigt som väntan på nåt nytt så känns det genast bättre. Det nya, 2011, är dessutom inte långt borta, 12 timmar just nu. Många intresseväckande ord har sagts om framtiden. Här är några exempel:

- Framtiden oroar oss, det förflutna håller oss fast. Därför går vi miste om nutiden.

- Man skall inte döpa framtiden innan den är född.

- Framtiden är inte längre vad den har varit.

- Framtiden infinner sig alltid när man tar avsked.

- Jag tänker aldrig på framtiden. Den kommer tids nog.

-Så sant, så sant.