Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 19 november 2008

Postens nye vd - del 2

Skrev igår om Postens nye vd Lars G Nordström och hans lön som motsvarar 11 miljoner om året. Ser idag att han dessutom från sin tidigare arbetsgivare Nordea har pension på 5 miljoner om året. Synnerligen intressant att företag där staten är en huvuintressent och delägare tillåter dessa fantasiersättningarVad står det för när Borg och Reinfeldt tar till brösttonerna och säger att "nu får det vara nog. "
För min del så sjunker deras trovärdighet dramatiskt när det visar sig vara tomma ord.

Det finns massor av ord i det svenska språket som är tillämpliga på vårt alltmer korrumperade samhälle. "I scratch your back and you scratch mine"-mentaliteten är vida utbredd och vi rör oss då med en vokabulär som domineras av ord som oetiskt, omoraliskt, girighet etc. Hur nyttigt är det för Sveriges medborgare ? Att ständigt gå omkring med bekymmersrynkor i pannan, ilska i blicken, utspottande allsköns invektiv om de människor vi i demokratiska val fört fram för att föra vår talan.