Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 29 januari 2016

Från köksregionen och fiberuppföljning

Nästan en hel vecka utan ett matinlägg. Det går inte an så här kommer några inblickar i köksregionen.


En rejäl stekpanna bör finnas i varje välutrustat kök.
Därför köpte jag den här till D.


Då skapas såna här läckerheter.

Eller nåt lite enklare.


Jag ska oxå nämna något om hur TV:n fungerar efter fiberinstallationen. Jo då, den fungerar bra när den väl bestämt sig för att gå igång. I onsdagsmorse var starten fördröjd med 5 minuter, från påslag till bild och ljud, igår morse 11 minuter och nu på morgonen gav jag upp efter 80 minuter.
Vad göra? Ja, eftersom jag är uppe tidigt på mornarna, 04.45 i morse, så är det inte läge att ringa till Viasats support. Bra är dom , men så långt som till dygnetruntsupport har dom inte kommit. Jag hoppas lära mig själv med tiden var felet ligger och hur det åtgärdas, men nu får jag vänta på support från D när hon och Osborne vaknat och varit ute på morgonpromenaden. 

D körde en gammal klassiker, en s k återställning: ta ur programkortet ur boxen - slå av strömmen - vänta en stund - slå på strömmen - sätt i kortet igen - vänta 5 minuter. Efter 5 minuter så fanns både bild och ljud.  Bra! Men, så ska jag väl inte behöva starta varje morgon?
Återställning, om det ändå bara vore en knapptryckning
Det här låter enkelt, men nu är jag ju behäftad med en defekt, jag har bara en fungerande hand då jag är förlamad i min vänstra kroppshalva. Den där klassikern låter enkel, men prova med bara en hand så får du se. Det fungerar inte, allra helst som jag har dålig balans, inte kan böja mig eller gå ner på knä. Försöker jag faller jag ihop som ett korthus och kommer heller inte upp igen.

Det här senaste kanske kan ses som en ovidkommande utvikning, men jag vill bara förklara om du tycker att mina TV-inlägg  är ovidkommande och tjatiga. Jag får lära mig att sova längre på mornarna så att D redan är uppstigen och kan hjälpa mig. Alternativt får jag  lära mig att avstå från TV på mornarna. Ja, det är mycket jag kan lära sig, men inte allt.


Söndagmiddag 24/1: Mandelfisk
med citronsås.