Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 27 juni 2013

Trädgårdsvänner


En del av lyxen med att bo som vi gör är att vi lär känna många olika djur. Många olika individer. I trädgården har vi bl. a. två hackspettspar som huserar i var sitt träd med sina ungar. Vi har  kunnat följa hur ungarna matats och hur föräldrarna haft dom i hackeskola. När vi idag åt middag i växthuset så förirrade sig en av ungarna dit in och kraschade mot ett fönster. D ryckte genast ut och hjälpte den omtöcknade ungen. När den fått vila ut en stund så kunde den flyga tillbaka till de sina.


Denna lilla krabat hittade via D:s varsamma händer
ut i friheten igen.

Värsta dagen vs Bästa dagen

Den 26 juni 2011 var det tio år sedan. Igår var det följaktligen tolv år sedan jag fick den stroke som kom att förändra mitt / vårt  liv totalt.  Är då detta något att skriva om ännu en gång?  Nej, kanske inte, men jag kan ju inte undgå att det poppar upp i skallen när det kommer till årsdagen. I år poppade det dock upp först idag. Kanske ett tecken på att det inte finns så mycket mera att orda om.

Betydligt roligare var det att den 26 maj skriva om en annan livsavgörande händelse. Då var det nämligen 12 år sedan D och jag gifte oss. Om den 26 juni 2001 är den värsta dagen i mitt liv så är den 26 maj 2001 den bästa dagen i mitt liv. Det var väl egentligen bara det jag ville säga idag.