Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 15 juni 2016

Vanans makt

Vanans makt skulle oxå kunna uttryckas som en oförmåga att tänka nytt. Redan nu börjar jag fundera på hur jag ska lyckas "sy ihop" detta inlägg. Allra helst som inlägget är sprunget ur en sommarvana jag har; att klippa gräset. 

Nöjd är jag alltid när gräset är klippt. Så oxå igår kväll. Då gick D loss med röjsåg och trimmer och jag äntrade  åkgräsklipparen. Jag har i år börjat klippa på kvällen då det är mycket behagligare och oxå skonsammare för mig som numera inte tål stark värme. Varför har jag inte kommit på det tidigare? Ja, ibland förblir jag undrande. Kan det månne vara vanans makt som haft mig i sitt grepp? Må så vara, nu har jag slunkit ur greppet. Det här är något som jag tror är extra viktigt med stigande ålder; att inse att allt inte kan göras som förr. Men det kan kanske ändå göras om man bara försöker på ett annat /nytt sätt. Ja, det var ungefär hit jag ville komma med inlägget.
Jag älskar nyklippta gräsmattor.

Som sagt.

Den här muren var nästan helt raserad när 
D lagade den ifjol sommar.

Då skapade hon oxå den här vackra rabatten 
med egen kvällssolsplats.Kvällssolen nattar trädgården.