Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 8 december 2011

De kostar att ställa krav

S-ledaren Håkan Juholts krav att tvinga mobiloperatörerna att bygga ut sina nät visar sig bli oerhört dyrt. 30 miljarder kronor för de hushåll som i dag är utan täckning. Det motsvarar 27 miljoner kronor per hushåll enligt en hemlig (?) promemoria i regeringskansliet.

Jag vet inte vad jag ska tro men jag tycker nog att Juholt skulle utrett kostnaderna innan han kom med förslaget. Men så är det väl med populistiska förslag. Dom avfyras från höften.

Piratkopior på matbordet

Vi människor behöver mat att äta för att överleva. Självklart är då livsmedel föremål för allehanda fiffel och båg. Där finns ju enorma pengar att tjäna.

Det goda detta kan föra med sig är att vi som konsumenter blir allt mera medvetna vilket rimligen bör gynna lokalproducerade livsmedel. Köper jag lokalproducerat så vet jag vad jag får och gynnar oxå den lokala näringen.