Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 2 augusti 2017

Nya maträtter

D lagar ju alltid spännande och nyskapande mat och allt hinner jag förstås inte dokumentera och omgående visa här på bloggen. Men, någon bild brukar jag försöka ta när det hamnat nått nytt och tidigare okänt på bordet. Två exempel här nedan. Det härligaste med måltiderna just nu är att nästan allt på tallriken kommer från vår egen trädgård.Sallad med rödbetor, hallon och brynt limesmör. Dessutom med ingredienser som grönmögelost, rostad mandel och mangold. En av de läckraste sallader jag ätit på mången dag. Vår egen hallonskörd uteblir tyvärr i år, men det fick bli skogshallon i stället.
Så här såg den läckra salladen ut.

Som bekant får vi en riklig skörd av olika sorters kål tack vare D:s sinnrika kåltunnel.  Det har inneburit att jag fått till uppgift att hitta olika recept där kål ingår. Ett sådant använde sig av i söndags då det i växthuset serverades stekt torsk med krämig spetskål. Nyupptagen potatis därtill förstås. Rocket denna gång.
En av många goda kålvarianter jag provat
på senare tid.