Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 7 januari 2012

Hjälp en grek


Du som på något sätt vill sträcka ut en hjälpande hand till en grek bör läsa detta inlägg The Olive Farmers blog .
Varför ska man hjälpa en grek?  Jag som under 30 års tid ofta reste till Grekland känner oerhört mycket för grekerna. Ingenstans i världen har jag mött sådan vänlighet som jag alltid mötte i Grekland. Bara det är skäl nog för mig att skicka  Marinas tips / appell vidare.
Jag kan varmt rekommendera Marinas olivolja.

Dagen efter


Nej, det är inte som du tror. Gårdagens spa-dag gör att jag dagen efter fortfarande njuter av vällust. Gårdagen innehöll ett flertal behandlingar, som t ex bodyscrub och sculpmassage. Idag är min kropp len som babyhud efter massage med ett flertal djupverkande och välgörande oljor.

Efter spa-behandlingarna kryddades dagen med en Dry Martini i Sinnesrorummet. Därefter började jag läsa en bok, Brida av Paulo Coelho, som jag haft liggande en längre  tid. Jag har några ytterligare böcker som jag kanske tar mig an nu när läslusten smyger sig på igen. Jag är lite av en bokperiodare så börjar jag bara läsa en bok så brukar det bli flera. Brida är den åttonde boken av Paulo Coelho som jag läser. Den första jag läste var Alkemisten och sedan var jag fast.