Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 25 september 2010

Så dags nu

Idag samlades invånare i Grästorp till en manifestation för mångfald och demokrati.
Detta som en följd av att att Svenskarnas parti fått ett mandat i kommunalvalet.
Av bl. a. kommentar på min blogg så har jag förstått att partiets avsikter i kommunen varit kända länge men att såväl lokala media som andra valt att inte gå i svaromål utan man har aningslöst trott att de "nygamla" vindarna ska blåsa över och allt ska bli som vanligt igen.

Detta visar att vi inte kan ta något för givet. Den frihet vi har måste alltid försvaras vilket kanske inte sker idag. Besannas av dessa ord:
- Förr stod folk på barrikaderna för frihetens skull. Nu står de på barrikaderna för fritidens skull.

Husmark Pehrsson ute och cyklar igen

Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson håller jag inte speciellt högt. Hon har gång på gång i sjukförsäkringsdebatten visat att hon inte klarar av att fylla ut ministerkostymen. Dessutom har hon i många ärenden visat total nonchalans och känslokyla mot personer som drabbats orimligt hårt av försäkringsomläggningen.

Nu får hon på pälsen av ministerkollegan Göran Hägglund. Välförtjänt tycker jag. Den utredning hon lovat "snart" ska nu komma i maj nästa år. Återigen ett exempel på att hon intet förstått.