Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 17 april 2014

Glad Påsk! - Muren är klar

Kycklingparad.

Ett litet påskarrangemang. 


Så överraskade barnbarnen Erik och Alice ska bli
när dom ser att vi har en höna i köket som
värper godisägg.
Den här påsken utlovas vackert väder så då ska jag bl. a. susa runt i trädgården med elmoppen för att närmare beskåda de projekt som färdigställts och de som pågår. På Påskafton kommer barn och barnbarn på besök för en gemensam påskbuffé. Det blir kul. Påsken är en härlig högtid på många sätt. Inte minst med tanke på allt underbart som alltid väntar runt hörnet. Glad Påsk!

Det  i förra veckan påbörjade murprojektet är nu klart. Ja, så till vida att muren är klar. Det blev slutligen fem varv med tegel. Nu återstår att se vilka nya växter som ska komplettera den nyskapade miljön. Det blir aldrig tråkigt när man har en levande trädgård.

När jag skriver den andra delen av  rubriken så går mina tankar 25 år tillbaka i tiden. Till den 9 november 1989 när budskapet "Muren har fallit" rullade runt världen. Berlinmurens fall  är en av de historiska händelser under min livstid som satt störst avtryck hos mig.


Portalen som vi lät bygga förra sommaren "växer" nu när
den omgärdas av en mur. Ja, hela växthusområdet får
en ny spännande touch.

 


 Baksida behöver inte betyda något negativt.
Den perfekta böjen ger muren extra liv.