Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 22 december 2012

Det julas så smått

Vi går så sakteliga in i de sista förberedelseskedet inför Julafton då som traditionen bjuder Stora familjen samlas hos oss. I år blir vi 17 personer. Så här i sista förberedelseskedet försöker vi hitta lite enklare måltider att avnjuta eftersom det är mycket annat som både ska göras och bevakas.Bakpotatis, räkröra och mycket grönt blev dagens middag.

Middagen i närbild.


D:s vörtspecial längtar jag efter att få smaka.
Hon har oxå en knäckespecial på gång.


Gäststugan står ännu så länge obebodd.


Ett av D:s många vackra arrangemang.


Olika världar

I USA.                
Skolpoliser i Sverige
Efter senaste skolskjutningen i USA så är vapenlobbyn National Rifle Association (NRA) på krigsstigen. Deras senaste förslag är att det på varje skola ska finnas beväpnade poliser. Detta förslag bygger på övertygelsen att - Det enda som stoppar en dålig människa med ett vapen är en god människa med ett vapen. 
En bjärt kontrast mot beslutet att i Stockholm upphöra med utbildning av skolpoliser som funnits sedan 50-talet.
Jag kan bara konstatera att det är olika världar vi lever i oxå när det gäller frågor om säkerhet för eleverna i och kring våra skolor.

Apropå skolskjutningar i USA så läste jag igår att USA:s tuffaste polischef / sheriff Joe Arpaio i  Maricopa County, Arizona stoppat en 16-årig flicka från att genomföra en planerad skolskjutning. Särskilt intressant i detta tycker jag det är att se Joe Arpaio arbeta brottsförebyggande. Han är i första hand inte känd för detta utan mera kända för sina hårda nypor och kontroversiella behandlingsmetoder mot fångar.


The tent city jail, Arpaios "koncentrationsläger".

Joe Arpaios medicin mot rattfylleri.

Ett av Arpaios chain gangs i arbete.