Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 18 november 2016

Framtidsförberedelser

Igår fick vi hem åkgräsklipparen och röjsågen igen, efter att ha haft maskinerna på årlig service. Det innebär att allt är i toppskick inför nästa säsong. En säsong som kommer att bli annorlunda då jag inte längre kommer att klara av att klippa själv. Vi har därför bestämt oss för att köpa klipptjänsten, men eftersom vi har en bra klippare så kan vi ju låta utföraren använda den. Även om det tar emot så inser vi att det är bättre att satsa på denna lösning redan nu så att vi inte en dag plötsligt står där med gräs upp till knäna oförmögna att göra något åt det. 
Nästa sommar får jag sitta och titta på
när gräset klipps.
Antagligen kommer jag inte att kunna avhålla mig helt utan kommer säkert att försöka ta mig upp på klipparen och klippa några mindre enkla ytor. Om inte annat, så bara för att bevisa för mig själv att jag fortfarande kan. 

Ofta påminns jag i dessa dagar om den tid som stundar när hjälp behövs för att klara allt mera av vardagen. Påminnelserna är sällan positiva utan alltför ofta berättas i media om äldre personer som på olika sätt kommit i kläm p g a ett föråldrat regelverk och ett fyrkantigt sätt att tillämpa regelverket från de som är satta att ansvara för denna "samhällsservice". Just därför känns det bra att i god tid ta tag i detta själv innan allt vuxit till oöverstigliga problem som dessutom ska lösas av andra. Något som vi har mycket dålig erfarenhet av. 

Jag vill inte fastna i nån bitterfälla där jag bara sitter och ondgör mig över allt som inte fungerar. Nej, jag vill att vi ska kunna njuta av de år som stundar och då är det nog bäst att börja "bädda" redan nu. Det är ju ändå så att, som man bäddar får man ligga.