Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 9 maj 2012

Man ska aldrig säga aldrig

Ursprunglig trädgårdsritning från sommaren 2009.


När vi flyttade  ut på landet för fyra år sedan efter att ha hittat vårt drömställe, då hade vi stora tankar och projekt på gång. Vi har faktiskt genomfört allt vi planerade för vårt Getingstorp. Vi trodde i inledningsskedet att det , i bästa fall, skulle ta just fyra år att göra allt vi planerade. Redan efter tre år hade vi gjort allt, och lite till.
Inte sällan sitter vi numera och tycker att vi gjort en fantastisk insats. Det vi genomfört ska egentligen inte vara möjligt. Jag menar,  D heltidsarbetande i Örebro, jag här hemma, och dessutom så måste D göra allt praktiskt eftersom jag sedan 2001 är halvkroppsförlamad och oförmögen till de flesta praktiska göromål. 
Det senast nämnda visste vi  när vi tog beslutet att flytta ut på landet och att helt byta spår i livet. Det var faktiskt ett av de avgörande skälen till beslutet. Inte det smartaste av beslut enligt konventionellt tänkande, men lika fullt ett väl genomtänkt beslut. Vi visste dock att inget skulle bli enkelt, men vi var helt övertygade om att vi skulle klara av det. Det vi inte klarade själva fick vi anlita kunnigt yrkesfolk för att klara.  Där har vi genomgående hittat de bästa hantverkare  för våra uppdrag. Hantverkare som alltid hållit ingångna avtal och alltid kommit på överenskomna tider. De du. Inte många som brukar säga så om hantverkare de anlitat.
Vi visste oxå redan då att vårt tidigare liv var passé. De  4-5 utlandsresor per år som vi tidigare gjort var ett minne blott. Detta såg vi dock som en möjlighet. Denna inte föraktfulla kostnad låter vi numera gå direkt in i Getingstorp och vårt liv här på Getingstorp. Ett bra exempel på hur vi tänkt om.
Åter till rubriken, "aldrig säga aldrig", som du kanske tror att jag tappat bort. Nej då, den har sin bäring på detta inlägg. En sak som vi satsat på  är en vacker , välplanerad och väl uppodlad trädgård. En trädgård att leva i, en trädgård med många olika rum.
En gröda som vi sade att vi aldrig skulle odla var potatis. Det tar plats, innebär mycket jobb och är dessutom billigt att köpa så därför är det inte mödan värt att satsa på egenodlad potatis. Som vi bedrog oss. Ifjol satte vi några stånd och blev begåvade med den mest underbara smakupplevelse. Därför har vi nu bestämt oss för att göra ett potatisland på en av de gräsytor vi sällan använder. Igår levererades ett första lastbilslass planteringsjord som ska fylla de 6 x 5 meter som grävs ur.
Så är vi oxå snart med potatisland. Eller pär´lann som det benämns i min barndoms trakter i Ångermanland.