Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 19 oktober 2016

Kampanjtvätt

Inte särskilt ofta lämnar jag mitt Getingstorp när jag ska skriva dagens blogginlägg. Det pågår trots allt saker där ute i stora världen som man inte kan blunda för. Sånt som kan påverka oss alla oavsett var vi befinner oss. 
Presidentvalskampanjen i USA är nu inne i sitt slutskede och kommer säkert att dominera nyhetsflödet än mera de närmaste veckorna. Jag har i ett antal inlägg ondgjort mig över hur smutsig kampanjen och f f a Donald Trump varit och därför kan det vara på sin plats att även skriva om ljuspunkter i kampanjens kölvatten. En sådan ljuspunkt tycker jag att Michelle Obama är.
Bildresultat för michelle obama speech against trump + october 2016
Michelle Obama imponerar.
I detta tal ( 23:47 ) så tvättade Michelle Obama bort de värsta vidrigheterna från den smutsiga kampanjen. På ett synnerligen trovärdigt och elegant sätt klargjorde hon vad hon tycker om hur "den där oberäknelige" ser (ner) på och talar om kvinnor.

 När jag ser och lyssnar till Michelle Obama så tycker jag att hon  utstrålar mera statsmannamässighet än vad Donald Trump och Hillary Clinton tillsammans lyckas uppamma.