Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 25 mars 2010

Så enkelt är det inte Husmark Pehrsson

– Vi behöver förbättra bemötandet och stärka rättssäkerheten, säger Cristina Husmark Pehrsson, socialförsäkringsminister.
Ja, tveklöst behövs det krafttag för att försöka rädda det sjunkande skeppet Försäkringskassan. Men det är inte så enkelt som att tillsätta en ny överdirektör.
Ett fruktlöst försök att rädda ministerns ansikte. Så urbota befängt och korkat.
Nek, det enda riktiga att göra är att avveckla Försäkringskassan som myndighet, byta ut Husmark Pehrsson och helt tänka om när det gäller sjukförsäkringens framtida utformning.

Hon imponerar i en svår situation!

Jag är travintresserad och följer förstås travtränaren Jim Fricks tillstånd och förhoppningsvis tillfrisknande efter den otäcka olyckan på Solvalla den 10 mars.
Jag följer utvecklingen via stall Fricks hemsida. Jag kan då inte undgå att imponeras av Jim Fricks hustru Åsa som i stort sett dagligen på hemsidan ger läsaren en adekvat bild av läget. I sina rapporter så förmedlar hon med lugn, saklighet och kärlek situationen som den är just då.

Vilken skillnad jämfört med att följa utvecklingen i dagspressen där det läggs till spekulationer och jämförelser med tidigare travolyckor för att göra "storyn" mera intressant och säljande.