Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 21 december 2017

Försök igen

I mitt tidigare inlägg idag så hade jag länkat till en tidningsartikel som tyvärr du som besökare inte kunnat läsa. Jag hade initialt samma problem , men prövade och prövade och till slut löste det sig. Gör oxå du ett nytt försök med adressen nedan.

http://www.allehanda.se/vasternorrland/solleftea/shellmacken-ett-minne-blott-birger-var-med-fran-borjan-det-kanns-vemodigt

Nostalgitripp

En klisterdekal från 60-talet.

Jag har i tidigare inlägg nämnt att jag är uppväxt på bensinmack. Häromveckan blev jag påmind om det då en journalist från Tidningen Ångermanland kontaktade mig och berättade att Shellmacken på Remsle, Sollefteå skulle jämnas med marken och han skulle skriva en artikel om det. Häromdagen kunde jag läsa artikeln om Shell Remsle, en mack som mina föräldrar startade 1964. Oj, så många härliga minnen som poppade upp. Särskilt roligt är det att återse Birger som jobbade som serviceman på macken. Jag minns honom precis som han ser ut på bilderna trots att han uppnått aktningsvärda 88 år.

Bild från 1964. Fr. v. min pappa Arvid, mamma Ilva 
och jag själv. Jo då, ibland hade vi vita arbetskläder.
I artikeln omnämns min pappa som "Kardan-Arvid". Varifrån kommer då detta namn? Jo, i sitt tidiga yrkesliv så körde han buss mellan Sollefteå och Örnsköldsvik. Det var en för alla fordon krävande sträcka med mycket kuperad terräng, inte minst över Gålsjöskogen. Min pappa hade oturen att under dessa turer knäcka några kardanaxlar och vips så hette han "Kardan-Arvid". Så minns jag i alla fall bakgrunden till att han i folkmun fick bära detta namn.
Tänk att det den 10 juli var 53 år sedan Remslemacken under pompa och ståt invigdes.

Naturligtvis omskrevs invigningen i VA,
Västernorrlands Allehanda.