Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 27 november 2008

Carl Bildt - ingen bra förebildt

Utrikesminister Carl Bildt och hans hustru Anna Maria betalar varken skatt eller arbetsgivaravgifter i Sverige för sin barnflicka.
Hon kommer från Ukraina och är skriven hemma hos paret Bildt på Östermalm i Stockholm.

Beklagligt, pinsamt och korkat. Se där, girigheten har fått ännu ett ansikte. Denna gång ett folkvalt.

Med en årsinkomst på c:a 8 miljoner kronor så förstår jag inte att familjen Bildt skattetrixar om småpengar. Varför inte göra som de allra flesta svenska medborgare som är verksamma i Sverige, betala skatt i Sverige.

Har svenska makthavare börjat tappa fotfästet och helt glömt bort att dom är valda av folket för att företräda folket. Folket i Sverige ! Och att även dom omfattas av de lagar och regler som gäller i Sverige.

Jag saknar snart ord för det allt mera utbredda och korrupta pampbeteendet.

Hultsfreds kommun - Nej tack !

"Hultsfred är en lugn och trygg kommun med stora möjligheter för både barn och vuxna."
Ja, så inleds presentationen av kommunen på dess hemsida.

Efter att igår ha sett Insider i TV3 så ser jag ingen trygghet och inga möjligheter i kommunen, vare sig för barn eller för vuxna.

Utan att ha alla fakta i ärendet om den stoppade läraren så känner jag både ilska och vemod inför kommunens / skolans agerande.

Vart är vi på väg i Sverige ?

Om inte lokala politiska företrädare har vare sig förstånd eller kompetens för sitt uppdrag så tycker jag att det vore på sin plats att centrala företrädare griper in. Det går inte att i alla lägen hänvisa till det kommunala självstyret om en kommun uppenbart vansköts. Det lokala politiska etablissemanget ser inte ut att själva förmå att rätta till presenterade misshälligheter.

Förutom att enskilda medborgare kränks så handlar det här om att kommunala företrädare sätter sig över grundlagsskyddade rättigheter. Usch, Fy och skäms !