Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 29 januari 2013

Slutstönat i tennis?

Stöntoppen.


Jag har under lång tid irriterats av det utstuderade stönandet hos många tennisspelare. Ja, till den grad att jag slutat titta på tennis. Därtill har det kanske oxå bidragit att vi inte längre har några svenska tennisstjärnor.

Victoria Azarenka och Maria Sharapova är rankade etta resp trea i världen. Då gäller det tenniskunnande. När det gäller stönnivå så är Sharapova etta med 101 decibel och Azarenka något lägre rankad. En handfull stönare är över 85 decibel som är den gräns vid vilken Arbetsmiljöverket säger att det finns risk för hörselskador under längre tids påverkan. Nu har väl inte AMV något större inflytande i världstennissen, men ändå.

Jo då, det finns stönande manliga tennisspelare oxå, men dessa skrivs det inte alls lika mycket om. Varför? Är det mera störande med stönande kvinnor eller..........

Det vore inte en dag för tidigt om det eviga stönandet försvann från tennisplanen. Om det sedan sker genom en regelskärpning eller genom införande av en stönometer är  mig egalt.

Tänk dig motsvarande stönande i t ex golf där det  ju oxå krävs skarp koncentration och en viss kraftinsats när slaget ska slås. Men där har du ingen motståndare att störa vid slagtillfället. För visst är det väl så att stönandet syftar till att störa motståndaren.