Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 5 juni 2017

Grekiskt och nordafrikanskt

Igår bjöd D på middag med såväl nordafrikanska som grekiska influenser; harrissahalloumi med rostade morötter. Rätten föregicks av en ouzo och till bjöds ett rött grekiskt vin. 

Både smak- och kryddrikt vill jag lova.
Utbudet av grekiska viner på Systembolaget är mer än lovligt skralt. Eftersom barnen känner mig som Grekgubben och vet att jag älskar det mesta med Grekland så brukar dom se till att förse mig med grekiska viner så det finns alltid nåt på lager när måltiden så kräver. Nu är ju grekerna inga fantastiska vinmakare, men det är nåt speciellt, nåt robust över grekiska viner som tilltalar mig och som går väl ihop med det grekiska köket. Sedan har vi förstås det speciella kådasmakande Retsina som är en absolut favorit.