Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 18 oktober 2011

"Alla strejkers moder"

Den kommande storstrejken i Grekland ser jag benämns"alla strejkers moder". Ett så kraftfullt namn torde göra att alla i Grekland boende torde bäva inför vad som närmast händer. Jag har via de svenska bloggare i Grekland som jag följer fått en inblick i hur kärvt livet just nu ter sig för "vanligt folk". Ånyo får jag då ett tillfälle att uppskatta hur bra jag själv har det. Jag önskar Grekland, grekerna och alla andra i Grekland boende en ljusare framtid. En ljuspunkt för några kan vara den förestående olivskörden.

När strippklubben kom till byn

Vill inte undanhålla dig denna artikel i DN som beskriver tillvaron i avfolkningsorten Särna i norra Dalarna. Den beskriver på ett intressant sätt hur beroende samhället är av entreprenörer. Men, det gäller ju oxå att entreprenörerna satsar på "rätt" bransch. Förutom det kontroversiella branschvalet i denna story så poppar här en hel del bekanta företeelser i det svenska samhället upp till ytan.
Företeelser som jag när jag läser ler och nickar instämmande åt.

Motsägelsefulla bilder

USA är världens populäraste land visar undersökningsföretaget Anholt-Gfk Ropers årliga undersökning (Nation Brand Index).
Men, det finns företeelser som motsäger detta när jag läser Aftonbladets artikelserie Amerika på dekis.

Myntet har som alltid två sidor.

Vilken är den sanna bilden? Som oftast föredrar man att tro på det man helst håller för sant. Sedan beror det förstås oxå på var du befinner dig.