Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 27 februari 2016

Viltvård

Lite pretentiös rubrik kanske, men omsorgen om våra småfåglar tycker jag kan sorteras in här. D ser alltid till att ha de välordnat för våra trädgårdsbesökare. Då det blåst mycket i vinter så har det nyinköpta fågelhuset antagit en hög av träspillror. D har därför bestämt sig för att bygga eget då färdigköpta byggen mest bara är smäck.

I veckan som gått besökte D våra närmaste grannar G & Y som bor så där 300 meter bort. Y fyllde 84 år och D brukar gå förbi och gratta honom när han fyller. Y är väldigt intresserad av småfåglar så det ämnet kommer alltid upp. D nämnde då att barnbarnen skulle komma och att hon då tänkte bygga fågelhus och måla fågelholkar tillsammans med dom. När Alice och Erik är på besök kollar dom alltid hur våra småfåglar har det och då duger det förstås inte med  ett kraschat fågelhus. När D skulle lämna Y efter grattandet så fick hon följa med ut till hans verkstad där  han gjorde i ordning virke till henne som hon fick ta med sig till fågelhusbygget. Det är härligt med snälla och goa grannar.
Alice använder japansåg när hon 
sågar till virke till nya fågelhuset.

Erik har målat en av de nya fågelholkarna.
Igår var det så dags för Erik och Alice att hjälpa Farmor med "viltvården". Det innebar att dom tillbringade halva dagen nere i verkstan där det sågades, spikades och målades så det stod härliga till. Det var tre trötta och färgbemängda älsklingar som kom in till mig när det var middagsdags.
Alice har funderingar kring
konstruktionen.


Snyggt knuttimrat fågelhus har dom byggt. Tak och golv
byggs i nästa etapp.
Ett av skälen till att Erik och Alice så gärna vill vara hos oss här på Getingstorp är att här händer det alltid nåt och när det händer så får dom vara delaktiga. Farmor och Alice är dom stora idésprutorna när det gäller att sätta projekt i sjön. Inget projekt är för svårt; allt är möjligt. Erik hakar gärna på, men är den eftertänksamme och noggranne i sällskapet. Allt ska vara noggrant planerat och genomtänkt innan projekten startar. Min roll är som oftast att vara observatör och komma med glada tillrop. Vid behov kan jag oxå träda in som finansiär.