Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 17 juni 2010

"The small people" - så oerhört pinsamt

BP:s styrelseordförande Carl-Henric Svanberg missade det gyllene tillfället att blidka kritikerna och den amerikanska befolkningen som drabbats av oljekatastrofen.
Att direkt efter ett besök i Ovala rummet hos USA:s president hålla ett i förväg skrivet uttalande och ändå så kapitalt göra bort sig genom en språklig groda får anses som häpnadsväckande. Hur i h...e kunde han få "the average american" till "the small people". Finns ändå inte någon grundläggande värdering /människosyn bakom en sådan blunder? Det som kommer ut genom munnen har vi ändå på något sätt först behandlat i hjärnan.

Är bollen verkligen rund?

Märklig rubrik kanske du tycker. Ja, men frågan är berättigad efter att VM passerat första gruppspelsomgången. Tråkigare fotboll har jag aldrig tidigare upplevt i en VM-turnering. Målsnålt och otekniskt. Några enstaka konstnummer, Maicon och Forlan, men däremellan spelas en fotboll som om bollen vore fyrkantig. Dessutom är hemmanationen Sydafrika på väg ur turneringen. Tråkigare kan det inte bli. Det är vuvuzelorna som gör det stora avtrycket från detta VM. Ja, och så den slutliga vinnaren förstås. Vem det nu blir.Brasilien och Argentina har inte övertygat. Tyskland bäst hittills. Se upp för regerande mästarna Italien som till skillnad från Spanien inte drabbas av mental kollaps så snart det är VM. Uruguay? Jag har inte totalkoll på hur lagen möts i åttondelen så jag ger mig inte in i ytterligare spekulationer.