Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 13 oktober 2010

Det ska fan vara gruvarbetare

De instängda gruvarbetarna i Chile vars upptagning från gruvan påbörjats idag har nog upplevt, inte ett helvete på jorden utan, ett helvete under jorden.

För en av de instängda gruvarbetarna, Yonni Barrios, så kommer dock befrielsen att bli extra smärtsam eftersom han då måste förklara för sin fru Marta Salinas att han har en älskarinna, Susana Valenzuela. En älskarinna som en dag vid gruvhålet avslöjade sig för hustrun då hon ropade hans namn. Nu verkar det dock som om frun inte är intresserad av någon förklaring utan har fått nog. Hon ser sig som en ärbar kvinna och stöds i sitt beslut av Presidentfrun Cecilia Morel.
Snacka om perfekt framtida filmmanus.

Jag tror nog att lyckan är gjord för alla i detta triangeldrama. Om lycka är att tjäna pengar förstås.

Hur ska det gå för Yonni Barrios? Ja, han lär väl i alla fall inte vilja "gå under jorden". Det har han säkert fått nog av.

Ledarskap är svårt

I gårdagens EM-kvalmatch mellan Holland - Sverige, 4-1, så gjorde Sverige en riktig plattmatch, toppat av några fatala misstag.

Det mest fatala var nog Behrang Safaris inkast som föregick 2-0-målet. Detta ledde till att han byttes ut i halvtid. Ett byte som på intet sätt förändrade matchbilden utan enbart blev en markering mot Behrang Safari.

Han blev helt enkelt utsedd till syndabock. Ett inte alltför smart beslut av förbundskaptenen Erik Hamrén enligt mitt förmenande. Såna beslut kan vara förödande för framtiden. Det är inte lätt att vara chef och ännu svårare att visa din omgivning varför dom ska respektera, inte frukta, ditt chefsskap. Här misslyckades Hamrén. Synd eftersom jag tycker att han dittills visat ett mycket bra ledarskap. Nå väl, han ska ju inte heller hängas för detta enda beslut.

Heja Sverige !

Holland förnedrade och förintade Sverige.

Det var en riktigt usel match av Sverige. Och en strålande genomförd match av Holland. Då blir det så här.

Jag såg inte en skymt av den nya tryggheten i svensktruppen som omskrivits så flitigt på slutet. Inte ens Zlatan visade upp något av sitt kunnande. Hans största insats var väl att han klappade händer och hela tiden manade på sina lagkamrater. Där tog han i a f lite ansvar som lagkapten. Med bollen var han emellertid ovän denna afton och då är Sverige inte bättre än så här. Tyvärr. Svagt att också slarva bort så många fasta situationer.

En eloge ändå att man inte lade sig ner att dö utan försökte in i det sista då det också fanns bud på flera svenskmål. Så dags då. Dessutom hade Holland i det läget lagt av och ville bara spela av matchen.

Det ska väl också vara en viss skillnad mellan en VM-finalist och ett lag som inte kvalificerade sig till VM-slutspelet.