Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 13 december 2011

Obegripligt empatilöst

När kompisarna väntade i Luciatåget på skolan, då slog polisen till. Efter 11 år i Sverige utvisas familjen till Armenien.

Visst, beslutet att de inte får stanna har funnits sedan 2008, men jag tycker ändå att själva utvisningen kunnat skötas bättre.

Noterar att när dom nu kommit fram så kan barnen inte ens förstå eller göra sig förstådda då dom inte kan språket. I FN:s barnkonvention står att barnets bästa alltid ska komma i första rummet. Inte bara ibland utan ALLTID.

Nelson lussar

I morse så lussade Nelson innan han och matte åkte till jobbet. Som du ser snett bakom Nelson så stryker Sigge omkring, mest intresserad av att få tag på glittret att leka med.

Tillvaron allt mera skruvad

Fotoförbud av barnen i dagisets Luciatåg. Ja, nu är även detta ett faktum. Syftet är att skydda barn som lever gömda och med skyddad identitet. Ett gott syfte och fullt förståeligt men likväl obegripligt om du förstår vad jag menar. Vart är vi på väg?

Ett avgörande skäl till dessa drastiska åtgärder är förstås att människor allt mera urskillningslöst publicerar foton av både egna och andras barn på olika internetsajter utan att förstå eller ens tänka på vad detta kan leda till.