Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 13 oktober 2016

Till vintervila

Nu är tiden kommen då D jobbar med att natta trädgården och låta våra växter gå till vintervila. Växthuset ska tömmas och städas ur, krukor ska tömmas och tvättas ur. En del växter får vistas i garagevärme under vintern och andra har gjort sitt och går till komposten. Då är det perfekt att ha elbilen för transporterna. Det blir åtskilliga vändor innan allt är omhändertaget.

Elbilen som för övrigt upphörde att fungera för en tid sedan. Som väl är så finns en firma bara 2 mil härifrån där dom är kunniga på dylika fordon. Dom hämtade bilen här hemma och efter en veckas verkstadsvistelse så kom den tillbaka. Nu fungerar den som den ska så det är bara att tuta och köra. Till glädje för oss eftersom vi verkligen behöver den i trädgårdsarbetet. 

Det tråkiga med verkstadsvistelser är att dom tenderar att bli ruskigt kostsamma och denna vistelse blev inget undantag då vi bl. a. nödgades byta ut samtliga 6 batterier. S. k. traktionära batterier som är mer än dubbelt så dyra som vanliga bilbatterier. Men, viktigast av allt är ändå att den fungerar och hjälper oss att klara av alla transporter i trädgården.
Vällastad transport.
Några växter övervintrar i garaget.
Andra har gjort sitt och kommer till nytta för
framtiden i vår 3-stegskompost.
Komposten som ger mycket nyttig jord
till nästa säsong.

Redo för ännu en transport.