Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 26 september 2011

En färgklick kliver av

Jag ser att polisprofessorn Leif G W Persson slutar jobba och går in i en pensionärstillvaro. Så stillsam torde den inte bli då han näppeligen kommer att hålla sig undan i samhällsdebatten.

Ibland har hans deltagande i debatten haft smått fåniga förtecken som t ex när han och Björn Ranelid stridit om platsen högst upp på tuppens stege. Något som jag berört i tidigare inlägg.

Säga vad man vill om Persson, en färgklick har han varit och visst har han satt avtryck i tillvaron. Inte minst när han recenserat polisens arbete i omskrivna fall. Det känns säkert skönt för en del inom Polisen att han nu kliver av. Synd bara på dom cold cases som han var satt att sprida nytt ljus över.

TV-programmet "Efterlyst" där han under lång tid deltog som expert och Hasse Aros bisittare tappade oerhört i kraft när han slutade medverka . Hans släpiga tal och till synes av ointresse präglade framtoning kanske inte alltid verkade så expertmannamässigt men kunskapsskapande och underhållande var han. Som det brukar heta, "man saknar inte kon förrän båset är tomt".