Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 19 november 2011

Obegripligt upplägg av V75

Jag är mycket travintresserad, såväl av sporten som spelet. När jag numera inte kan besöka trav på plats på banan så ser jag förstås tävligarna på TV. Störst intresse tilldrar sig V75 på lördagar. Tävlingarna visas direkt i sin helhet kl. 14.00-18.00 under perioden mars - oktober.
Fr o m idag så visas tävlingarna i ett en timmes sammandrag kl.18.00. Jag förstår inte hur man tänkt när man kommit fram till denna ordning. Rimligen tar sig flera människor till travtävlingarna på banan på sommarhalvåret. Vinterhalvåret är för de flesta, antar jag, en lämpligare tid för att se tävlingarna direkt på TV kl. 14.00 - 18.00. Inte många vill lägga varma sommarlördagar framför TV:n. Inte heller jag.

Forsättningsvis vill jag se tävlingarna direkt på TV november-mars. Ja, det var bara det jag ville ha sagt med detta.

När jag nu har travsynpunkter så tycker jag oxå att den nyordning som kommer att gälla på onsdagar fr o m 30 nov. är obegriplig. Då förändras V64 på Solvalla till V86. Som om det inte vore tillräckligt svårt att hitta 4-6 vinnare, nu ska jag hitta 6-8 vinnare. Visst, alla förändringar bör få en chans men denna gång sågar jag innan det ens börjat. Det börjar visst med en testperiod på tio veckor. Jag får väl krypa till korset om det blir succe eller om jag mot förmodan sätter 8 vinnare.

Samtidigt som det ser ut som ovan så går det dåligt för svenskt trav. Publiken sviker och de aktiva klagar på dåliga prispengar. Inte så konstigt tycker jag.Gör något åt detta, något som ökar intresset och lockar flera till travet, både aktiva och spelare.

Vad bör man då göra? Ja, så långt har jag inte kommit i mitt tänkande. Jag har ju annat än trav att tänka på .