Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 21 december 2009

Barbro Hedvall kräver också sina offer

Barbro Hedvall, under många år ledarskribent i Dagens Nyheter och dessförinnan Expressen. Sedan i höstas är hon senior rådgivare på pr-företaget Burson-Marsteller. Hon tillhör de kvinnor som lyckats ta plats i debatten. Självklart till följd av eget kunnande och kompetens och även stundom intellektuell briljans. Det ska villigt erkännas. Men denna kvinna har en baksida som hon döljer väl bakom sin position. När jag idag läser hennes artikel om kvinnomisshandel i AB så blir jag mörkrädd.

Vad är det hon egentligen säger. Jo, att visst blir kvinnor slagna av män. Män som oftast är på fyllan. Ja, så långt verkar hon vara överens med vad det övriga samhället anser i frågan. Men, och det är det hemska i hennes tankebanor. Kvinnorna har sig själva att skylla som intar offerrollen. Hon menar att det inte går att ha ett offerperspektiv eftersom människor utmanar och är aggressiva, kvinnor måhända oftare med ord än med knytnävar. Så sant, Barbro Hedvall är i mina ögon också en misshandlare, men hon använder ord i stället för knytnävar. Hon har i mina ögon ett odrägligt vonobenbeteende som hon utstuderat använder mot sin omgivning. Så väl mot män som kvinnor. Ett beteende som också kräver sina offer.

Äntligen !

Ja, äntligen uppmärksammas ADHD-behandling i positiva ordalag. Jag hänvisar dig läsare till mitt blogginlägg den 17 december så förstår du bättre dagens rubrik.