Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 14 september 2012

Grundlurade? - Halleluja!


Hallstaberget med hotell, skidbackar, skidstadion, hoppbackar etc.

Det beramade hotellprojektet Hallstaberget i Sollefteå omges av allt mera tveksamheter. Det senaste inslaget är att hotellentreprenören  Stefan Karlsson lyckades sälja in projektet till ansvariga lokalpolitiker vid en träff som snarast kan liknas vid ett väckelsemöte.  Tillräckligt många blev frälsta för att Sollefteå kommun skulle köpa allt med "hull och hår."( så har Karlsson själv beskrivit sin insats ).

Stefan Karlssons koncept att erbjuda ett 5-stjärnigt hotell men bara ta betalt för 3 stjärnor för att ge vanligt folk möjlighet att uppleva lyx låter i mina öron något tunt. Jag tror inte att man kan bygga ett hotellprojekt i Sollefteå på vanligt folks längtan efter uppnåelig lyx. En på sikt solid bas måste utgöras av intresse från näringslivet  nationellt och stora publikdragande evenemang.

Då jag växt upp i Sollefteå och själv minns hotell Hallstaberget som en het potatis redan när jag flyttade därifrån för 40 år sedan så kommer jag intresserat att följa fortsättningen av denna sorglustiga historia.

Mitt i allt detta så tycker jag förstås ändå att det vore roligt om ett sånt här projekt lyckades. Det behöver Norrland och glesbygden.