Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 30 april 2011

Pinsam VM-premiär av Tre Kronor

Förlust mot Norge i VM-premiären i ishockey. Ja, mera behöver väl inte sägas för att motivera rubriken.

Några noteringar bara:
- Jag såg coachen Pär Mårts i båset. Men, var befann han sig egentligen?
- Inget av de norska målen såg direkt otagbart ut.
- Vad brukar man göra med en målvakt som inte har "sin dag"?
- Å andra sidan, ingen spelare verkade ha "sin dag" och man kan ju inte byta ut hela laget.

"60 minutes" - true or false?

Jag tycker att 60 minutes är ett av de absolut bästa TV-programmen jag kan se. Missar aldrig detta kl. 11.00 på lördagar. Ofta lyfter de fram personer och händelser som både upplyser och upprör.

Idag hade man ett inslag om Greg Mortensen som är känd för att osjälviskt finansierat uppbyggnad av skolor bl. a. i Afghanistan genom det icke vinstdrivande Central Asia Institute.När jag går in på deras hemsida ser allt väldigt proffsigt och trovärdigt ut. Tex kan jag under fliken "Financials" utläsa att c:a 90% av pengarna går till hjälparbetet. Hur ska jag veta att detta är sant eftersom CAI endast en gång sedan bildandet 1996 varit föremål för en ekonomisk revision. Om jag ska tro "60 minutes".

Plötsligt ställs allt på huvudet. Är han osjälvisk? har han hjälpt till att bygga skolor? Och f f a är något av det han påstår sant eller är allt lögner ?
Han får i a f bra betalt för sina föreläsningar. 30.000 dollar är inte illa.

Vad ska jag tro? Är allt bara en stor bluff?

Är Mortensen ännu ett exempel på en person som lyckats med "den stora blåsningen"? Som det mesta i det stora landet over there. Allt blir stort. Lika stort när det byggs upp som när det faller samman. Du minns väl Bernie Madoff.