Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 11 december 2010

Nysnö är härligt


Nelson älskar morgonpromenaden med matte. Särskilt om det kommit nysnö som når upp till knäna. Då är det upplagt för lek&bus.

Sjukförsäkringssystemet har totalhavererat

Rullstolsburen, blind och genomgår dessutom 20 timars dialys per vecka. Det räcker inte för att få fortsatt sjukersättning. Nej, tre månaders arbetslivsintroduktion måste personen genomgå. Arbetslivsintroduktion till vad ?

Har alla slutat använda sitt sunda förnuft och blivit totalblockerade och förblindade av regelverket? Detta ärende är så absurt att jag knappt längre orkar formulera argument mot detta vansinne. Kanske är detta det underliggande syftet. Gå på utmattning och driv systemet i botten till dess människor bara ger upp och kastar in handduken. Vad blir det då kvar av samhällsbygget Sverige?

Det enda vettiga som kan göras är att omarbeta hela sjukförsäkringssystemet. Detta kan göras utan att överge arbetslinjen. Inte heller ska återgång ske till den tidigare sjukförsäkringen som präglades av en alltför långt gången laissez-faire-mentalitet. Självklart ska också Försäkringskassan skrotas .och ersättas av en ny myndighet.