Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 25 juni 2015

Vardagsmåltid följd av fotbollsglädje

D bjöd igår på en både vacker och 
välsmakande soppnyhet. 
Jag brukar mestadels skriva om läckra växthusmåltider. P g a under senare tid rådande väderleksförhållanden så har  de njutbara växthusmåltiderna dock blivit färre än tidigare år. Därför får det bli ett vardagligt inslag från köket idag.  Vi äter inte kött sedan ett antal år tillbaka, men har därför inte svårigheter att hitta spännande maträtter. Vi  har vanligtvis en soppdag och en fiskdag varje vecka. Igår var det soppdagen och jag bjöds på D:s senaste soppinnovation, Getingstorps  gröna. En soppa baserad på potatis, lök och squash, beströdd med fetaost och  persilja. Små rostade bröd med stekt tomat på serverades därtill. Ingen vinnyhet som dryck denna gång, men väl ett friskt och välsmakande vatten. Ur egen brunn förstås.  


U 21, ett kul gäng som aldrig viker ner sig.
                                                                        
Det har blivit många fotbollsinlägg på sistone och U 21- lagets match mot Portugal igår hade varit värd ett eget inlägg, men jag nöjer mig med en stillsam hyllning på detta sätt. Det finns mycket att säga om detta lags framgångsrika matchande. En sak som jag tycker  är slående, förutom den osannolika förmågan att alltid resa sig och vända hopplösa underlägen, är lagets oförmåga/ovilja att föra matcher. 

Det är förstås inte så lätt att bara bestämma sig för att äga bollen och föra matchen, allra helst när man möter spelskickliga lag som Portugal. Men, inte ens när Portugal i 2:a halvlek gav bort initiativet så verkade man vilja äga bollen och spelet. Det här laget ska slå ur underläge, då är man som bäst. Jag ser fram emot lördagens semifinal mot Danmark. Det är väl lika bra att jag bokar in tisdagkväll oxå för då spelas ju finalen.