Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 4 september 2014

Mekaniska politiker vs mekaniska journalisterFörsvarsminister Karin Enström intervjuades igår kväll i Aktuellt av programledaren Nike Nylander.

Intervjun handlade om Uppdrag gransknings uppgifter att FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, planerar att sälja avancerad svensk flygvapenteknik till Kina  med hjälp av KTH, Kungliga tekniska högskolan.

Intervjun blev så smått en parodi då samma fråga upprepades oupphörligen och samma svar gavs. Ofta irriterar jag mig på politikers mekaniska upprepanden av samma uppgifter, men igår stördes jag mera av programledarens ständiga upprepande av  samma fråga då jag upplevde att Enström redan givit ett acceptabelt svar. Varför jag reagerade så denna gång har jag funderat på. Det  beror inte på att jag har särskilda sympatier för Enström,  är överdrivet intresserad av försvarsfrågor eller hyser någon motvilja mot Nike Nylander.

Jag lyssnade väl bara "med andra glasögon" igår. Det kan vara nyttigt att inse det ibland.