Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 18 november 2011

Hedervärt av Tomas Bodström

Tidningarna i dessa dagar är fyllda av avslöjanden om hur makteliten fifflar och skor sig. Då blir det naturligt att oxå blogga om eländet. Men visst, jag får akta mig så att jag inte fastnar i nån missnöjesfälla.

Mitt i allt elände så finns det även ljuspunkter. En sådan är förre justitieministern Tomas Bodström som väljer att inte ta ut någon statsrådspension. Till skillnad från t. ex. partikamraterna Ulrica Messing, Pär Nuder, Ylva Johansson, Thomas Östros och Leif Pagrotsky.

Bodströms argument för att inte ta ut pension är enkla:
- "Jag är mitt i arbetande ålder, jag är ingen pensionär".

Alla som tar ut pension försvarar sig med att dom följer de regler som finns. Ja visst, regler som dom själva varit med att skapa och oxå kan bidra till att ändra om dom bara vill.

Bra rutet Gyllenhammar

Nu säger en av näringslivets forna giganter ifrån. Förre Volvochefen Pehr G Gyllenhammar har fått nog av den alltmera utbredda girigheten bland chefer i näringslivet. Det vore klädsamt om någon av dagens giganter sällade sig till girighetmotståndarnas skara.