Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 4 juni 2011

Cykel - den smutsigaste sporten?

Tittade idag som vanligt på "60 minutes" som bl. a. hade ett långt inslag om cykelkungen Lance Armstrong. Hans tron börjar te sig allt smutsigare. En av hans tidigare lagkamrater, Tyler Hamilton, framträdde och klädde av cykelsporten som den mest dopingstinna av alla sporter. För att dölja positiva prover så hjälper t o m Internationella cykelförbundet till. Allt i cykelsportens namn. Obegripligt.

Senare idag tittade jag på TV4 Fakta och ett program om Chad Gerlach. F.d. elitcyklist, klubbkamrat med Lance Armstrong i US Postal Service, men också sedermera narkoman, alkis och uteliggare. Och?

Ja, det här sammantaget fick mig att fundera över mycket, såväl drogmissbruk som cykel som idrottsgren. Och Livet förstås. Och vad vi väljer att göra med denna gåva.

Två frågor återstår alltid i soppor som denna. Vem talar sanning och vem ljuger?

Kameratrassel

Råkade tappa kameran i golvet med påföljd att batteriluckan fick en spricka. Därför kan jag, med bara en fungerande hand, inte ta några bilder just nu. Tråkigt i dessa dagar då mornarna är helt ljuvliga och det finns så mycket därute att föreviga.

När jag på morgonen tar elmoppen ner till postlådan, c:a 200 meter, så ser jag varje dag något nytt trots att det är samma väg jag dagligen åker. Den här korta resan som inte tar mera än 5 minuter kan vissa dagar ta mera än en halvtimme. Jag måste nämligen stanna åtskilliga gånger för att titta, lukta, förnimma. Ja, kort och gott för att njuta av allt som naturen bjuder.
Jag gläds varje morgon åt att inte längre stå på trottoaren när jag går ut genom dörren.
Jag har naturligtvis köpt en ny kamera, den ligger redan på posten och väntar. Det blev en likadan Canon som tidigare. Varför ändra på ett väl fungerande koncept.