Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 3 januari 2019

Jag gillar fotboll, men inte girighetens fula tryne

Bildresultat för tottenham hotspurs
Mitt tidigare favoritlag Tottenham får nu träda tillbaka 
till förmån för Liverpool.

Jag tycker att det är trevligt att se när unga killar och tjejer inför matcher i de större fotbollsligorna får beträda planen tillsammans med sina idoler. Nu får dock den här verksamheten en något fadd eftersmak då jag läser att ett antal klubbar i Premier League tar betalt för att barnen ska få uppleva denna stund att sola sig i glansen av sina idoler. Dyrast är det när lagen spelar mot något av de sex lag som ligger högst upp i tabellen. West Ham tar mest betalt, upp till c:a 8000 kr.

Tottenham som länge varit mitt favoritlag får nu ta ett steg tillbaka  då jag ser att dom är en av klubbarna som tar betalt, upp till  c:a 4600 kr.  Jag flyttar därför mina sympatier till mitt tidigare andralag Liverpool som är en av nio klubbar i PL som erbjuder detta gratis till barnen. Liverpool som i kväll möter Manchester City på bortaplan; en match av avgörande betydelse för var PL-titeln hamnar i år. Jag sitter definitivt bänkad framför TV:n i kväll. Nämnas ska att Manchester City inte heller tar betalt för barnens deltagande i ovan nämnda aktivitet.

Visst är det bedrövligt att den synnerligen penningstinna fotbollen låter sig iklädas girighetens fula tryne även då det gäller deras yngsta fans.