Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 28 september 2010

Var går gränserna i bloggosfären?

Visst är det fascinerande att möta alla människor där ute i bloggosfären. Ofta är det intressanta människor där jag väljer att kommentera och följa bloggen vidare. Via kommentarer så hittar jag in på nya bloggspår. Ibland avhandlas förstås ämnen som inte alls intresserar mig och då kan jag ju välja att inte fortsätta följa just den bloggen.

Dock måste jag alltid vare varse att vad som skrivs inte nödvändigtvis är sant eller har hänt. Det kan ju vara lögn eller bara ett skämt. Om så är, finns en avsikt där bakom och är den avsikten god eller ond? När foton läggs ut så är ändå sannolikheten större för att det är en verklig verklighet som beskrivs men med bara ord så vet man aldrig. Nå väl, jag tycker ändå att det är en fascinerande värld. Likväl som att jag möter människor som ger uttryck för genuin lycka i tillvaron så dyker det också upp personer som synes leva i ett rent helvete.
Då kan jag stundom hamna i bryderier med mig själv;:
- blunda för stunden,
- kommentera,
- bara strunta i det och glömma.
Just för att det är så enkelt att publicera sig via en blogg så kanske ansvaret för vad jag skriver är särskilt stort. Jag kan väl inte vara ensam om dylika funderingar eller.... ?