Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 19 januari 2009

Handboll - den perfekta TV-sporten, Bandy - nej tack !

Högt tempo, mängder av små finesser, snabba svängningar. Ja, nog är handboll en perfekt TV-sport.Till detta bidrar att Robert Perlskog och Claes Hellgren engagerat och initierat lotsar tittaren genom matchen.
Till skillnad från t ex bandy som bara blir segare och segare med åren. Här åker man i väl inövade åttor och cirklar gång på gång i hopp om att en lucka ska uppstå i motståndarleden. Individualisternas tid är förbi. Här håller väl ändå devisen " det var bättre förr ".Då fanns lirare som Bempa Ericsson,Torbjörn Ek, Sergej Lomanov, Pinnen Ramström m fl.
Den siste store individualisten och liraren Pelle Fosshaug har nu också snört av sig skridskorna så nu är det slut på "omöjliga" dragningar och "obegripliga" hjärnsläpp. Värt att notera är att Pelle Fosshaug bara är en i raden med diagnosen ADHD som visat sig vara en virtuos och mästare på sitt område. Ändå ofta missförstådd och idiotförklarad.