Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 8 april 2011

MoDo kvar i Elitserien

Rubriken satte jag redan kl. 17.54, alltså en dryg timme innan matchstart, eftersom jag kände mig övertygad om seger efter det positiva beskedet tidigare idag om surströmmingens framtid. 2-0 var ingen övertygande seger, men tillräcklig. Men, visst måste ett nytänk ske inför nästa säsong. Det går inte längre att leva på gamla meriter. Däremot tror jag att man gärna kan återgå till det som en gång skapade fenomenet Alfredshem/MoDo, nämligen att fostra egna unga spelare till stjärnor. Alla kanske inte blir en ny Foppa men jag tror att detta är den bästa vägen att gå för en klubb som MoDo.

Det har varit en bra dag för Ångermanland.

Surströmmingen räddad !

Regeringen tar ibland riktigt kloka beslut. Ett sådant var att idag gå emot Livsmedelsverkets rekommendationer och begära den permanenta dispens som EU erbjuder och därmed kan strömming över 17 cm fortsätta att säljas. Och surströmming kan därmed fortsätta att avnjutas.

I fjol blev det kombinerat surströmming (för mig) och kräftor (för D) i mitten på augusti ute i växthuset.
Sedan blev det även surströmming inomhus i mitten på september. Även då i kombination med kräftor ( för S och D). Jag har gjort tappra försök att introducera surströmming hos hela familjen. Några har provat, kanske mera av vänlighet än nyfikenhet, men det har stannat därvid. Det får väl ses som en framgång att vi kan äta surströmming och kräftor vid samma bord.

Om MoDo senare idag spöar Södertälje i kvalet till Elitserien så kan det här bli en riktig högtidsdag för oss Ångermanlänningar. Jag menar, MoDo kvar i Elitserien och surströmmingen kvar på matbordet, bättre kan det väl inte bli.

Förbjuda surströmming? - Hemska tanke

Idag kan det vara domedagen för surströmming. Tänk att inte längre få känna denna underbara doft sprida sig i augustinatten och inte längre få kittla smaklökarna med denna delikatess. Ja, så illa kan det gå om EU:s krav går igenom, eller rättare sagt om Sverige inte begär och får dispens från de regler som gäller för dioxinhalt i fisk.

Är ishockey en vintersport?

Det var en grym andra SM-final i shockey mellan Skellefteå-Färjestad 5-4 igår. Avgörande först i 5:e perioden. Det blir spännande att följa fortsättningen.
På tal om spänning, ikväll avgörs framtiden för MoDo och Södertälje då dom möts i den direkt avgörande matchen för vilka som stannar i Elitserien och vilka som får ta steget ner i Allsvenskan.
Här handlar det inte bara om sportslig framtid utan även om pengar. Det skiljer åtskilliga miljoner på att spela i Elitserien och Allsvenskan.

Ishockeyutbudet är mäktigt nu i april, förutom med ovanstående avgöranden även NHL-slutspel och förberedelser för hockey-VM som ju pågår till den 15 maj.

Nej, jag tittar inte på hockey i maj, för mig är säsongen slut när SM-bucklan hittat sin hemvist.

I maj då vill jag sitta vid mitt olivträd i växthuset och sippa på en ouzo och äta årets första grekiska sallad med Retsina därtill. Så de så.