Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 20 maj 2012

Jag tittade t o m på reprisen
chelsea logo wallpaperFC Bayern München
Igår kväll tittade jag på TV på Champions League-finalen mellan Bayern Munchen och Chelsea på Bayerns hemmaplan Allianz Arena. Det var en fantastisk match. Kanske inte nåt finlir och stor fotboll, men matchen innehöll allt av spänning och dramatik jag kan tänka mig. När Drogba satte den avgörande straffen så var jag rätt tagen. Detta trots att dessa lag inte tillhör några av mina speciella favoriter. Jag tror nu att Chelsea tar sig in på min topplista. Jag fascinerades så av matchen att jag idag vid lunchtid t o m tittade på reprissändningen. Kan det vara den efterhängsna förkylningen som så förvridit min förmåga att bedöma vad jag bäst använder min tid till.
Varför har jag inte tidigare gillat Chelsea? Jag tror att det till viss del beror på  Chelsea sedan 2003 ägs av oljemagnaten Roman Abramovitj. Jag har väl helt enkelt tyckt att Chelsea varit mera av en affärsidé än ett fotbollslag. Men, å andra sidan, är inte alla fotbollslag av idag uttalade affärsprojekt. Projekt som drivs av svinrika män som vill förverkliga sina pojkdrömmar.  Inget fel i det egentligen. Ska vi börja värdera varifrån pengarna, som idag driver all idrott,  kommer så har vi kanske inte mycket idrott kvar att  glädjas åt. I dessa kretsar rör det sig nog om pengar av de mest varierande färger, inte bara vita och svarta. Jag skulle väl kunna påstå att idrotten inte skiljer sig nämnvärt från annan företagsverksamhet.

Efterhängset värre

Jag måste komma på en lösning på mina nedladdningsproblem. En bättre lösning än denna.


Idag är det en sån där fantastisk majdag, med strålande sol från en klarblå himmel. Jag får dock bara beskåda härligheten genom fönstret eftersom min efterhängsna förkylning inte helt givit med sig. Jag är feberfri och känner mig rätt ok men vill inte riskera att förkylningen får en nystart om jag går ut och min just nu klena lekamen utsätts för en alltför stark vindpust.
Tyvärr så kan jag heller inte visa dig foton av härligheten eftersom jag fortfarande inte löst problemet med att ladda ner foton  från kameran till datorn.