Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 2 december 2008

Volvo och Saab på fallrepet ?

Vad har hänt med svenska stoltheter som Volvo och Saab ? Aktuella för utförsäljning av sina amerikanska ägare. Är det någon som förvånas över denna amerikanska hållning i dessa tider när USA bidragit till att få hela världsekonomin i gungning. Självklart ska GM och Ford räddas i första hand. Annars vore USA inte USA.


Det har gått så långt så att president Bush nu kryper till korset och medger sina tillkortakommanden, både vad avser den ekonomiska krisen och kriget i Irak. Sent ska syndarn vakna.


Varför är då Volvo och Saab inte längre konkurrenskraftiga ? Antagligen boroende på att bilägare som jag själv sent omsider vaknat och konstaterat att det finns bättre bilar. Efter att ha köpt och kört Volvo och Saab i 35 år så kom även jag till insikt. Gick över till Citroen och förstår inte varför jag inte bytte bilmärke tidigare. Citroen är vida överlägsen sina svenska konkurrenter på alla områden. I vart fall enligt mitt förmenande.