Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 23 maj 2010

Grillpremiär mellan hägg och syrénIgår startade utesäsongen på riktigt. Jag äntrade åkgräsklipparen för andra gången i år och klippningen tog denna gång längre tid än vanligt, 3½ timma. Detta beroende på att jag har några nya detaljer i trädgården att ta hänsyn till och därför får hitta nya vägar. Jag vill också låta de stånd av påskliljor och tulpaner som finns här och var stå kvar i sin prakt en tid till. Därför blir det lite extra trixig körning som tar längre tid. Jag bara njuter av att jag faktiskt kan vara den i familjen som klipper gräset. Det trodde nog ingen, inte heller jag, för några år sedan då jag knappt kunde sitta upp och hålla balansen.
Darlingen sådde frön i samtliga drivbänkar så nu blir det väntans tider. Den tiden är inte långt borta då hon kan ta sin korg och gå ut och plocka egenodlat till våra måltider och jag kan varje dag åka runt på min elmoppe eller i min elbil och läsa av växtlighetens utveckling det senaste dygnet.

Efter denna heldag av trädgårdsarbete så blev det grillpremiär. Menun bestod av grillad hel fläskfilé, grillade grönsaksspett och till det hade Darlingen gjort sin suveräna potatissallad som består av ljummen oskalad småpotatis, mycket bönor och lök. Denna underbara måltid intog vi i växthuset. Som dessert undfägnades jag Darlingens hemgjorda glass ackompanjerad av en Calvados. Ljuvlig måltid, bättre än så blir det inte.

Nelson och Buddha kamperade tillsammans med oss inne i växthuset. Efter måltiden var vi alla fyra kvar i växthuset och njöt av att vara tillsammans. Samtalade länge och blickade ut över de gröna fälten bort mot de blånande Kilsbergen. Vid 23-tiden avslutade vi och hann precis komma innanför dörren då regnet kom. Bra timing.

Efter en sån dag och kväll sover man gott och det är njutbart att vakna till fågelsång. När vi i morse gick ner till postlådan för att hämta morgontidningen stannade vi upp och lät oss smekas av den ljuvliga doften från den blommande hägg som står längs vägen. Vi kunde då konstatera att nu är vi inne i den underbara tiden mellan hägg och syrén.