Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 8 januari 2010

Vinterkylan är besegrad och allt är som vanligt

Äntligen. Nu har vi ånyo vatten och värme som vi förväntar oss. Efter ett hembesök av vår elektriker Sven så löste sig allt efter någon timma. När vattnet har frusit så finns inget så härligt som att plötsligt höra slöörpljudet i den kran du lämnat öppen när isproppen släpper.Vid 12-tiden idag så slöööörpade det i kökskranen och plötsligt så blev kommande helg så mycket njutbarare att se fram emot. Borsta tänderna, duscha, bada, spola i toastolen är inte längre något att längta efter att få göra. Det är självklarheter. Allt är som vanligt igen. Visst är det skönt när allt är som vanligt ?

Vinterkylan behåller greppet

Med huvuddatorn på reparation så har jag lånat Darlingens laptop. Oj, så seg den är med mig vid tangentbordet.Vi gillar inte varandra men i nödläge får man försöka samsas även med sin fiende.
Fortfarande inget vatten och har efter morgonens rörmokarkonsultation, som antyder elfel, vänt mig till vår elektriker, Mullhyttans El, som lovat komma under dagen för spänningsmätning.På tal om spänning, visst är det spännande att bo på landet. Här händer det alltid nåt. Till skillnad från stadslunken.