Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 17 februari 2011

Ännu en feg minister

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson och Närings- och energiminister Maud Olofsson kommer inte för intet från samma parti. Dom visar i debatten upp samma ryggradslösa hållning. Maud Olofsson när det gäller debatten om elpriserna där hon lägger ansvaret på konsumenterna ( se gårdagens inlägg) och Eskil Erlandsson nu i debatten om att grisar kastreras utan bedövning av grisbonden själv. På frågan vad han ska göra så svarar han
- Jag hoppas att konsumenterna och handeln visar att dom inte vill köpa kött från grisar som kastreras på detta sätt.

Ansvaret ligger alltså hos konsumenterna och livsmedelshandeln, inte hos politikerna eller grisuppfödarindustrin. Ynkligt.

Centern har börjat profilera sig.

PS Idag kan smågrisar vaccineras så att de inte blir könsmogna. Varför gör då inte grisbönderna detta? Nej dom kan sticka sig själva är argumentet emot. Kan dom inte slinta med kniven och skära sig själva när dom kastrerar utan bedövning?
Jag bara undrar.

Har Maud Olofsson flera bra eltips?

I Sverige dras medvetet ner på driften av kärnkratsreaktorer under den kallaste årstiden. Med påföljd att elpriserna rusar i höjden. Redan nu lär finnas inplanerade reparationsarbeten för nästa vinter. Ett förfarande som är förbjudet i t ex Finland.

Enligt FN:s atomenergiorgan IAEA nyttjades de svenska reaktorerna förra året bara till 63 procent, medan de finska kördes på 95 procent. Hur kan två grannländer ha så vitt skilda tankar om eltillgång och elpriser. Ja, inte är Sveriges tillämpning styrd av omsorg om elkonsumenterna.

Maud Olofsson tyckte för några veckor sedan att vi får se till att skaffa treflasfönster och tilläggsisolera i stället för att bara gnälla på höga elpriser. Vad hjälper dessa åtgärder om elindustrin medvetet lägger reparation och underhåll när det är som kallast?

Man kan förstås slå en åkarbrasa när kylan biter i som värst.

åkarbrasa = Det går till så att man i snabb takt omväxlande sträcker ut armarna och sedan slår ihop dem runt överkroppen. Detta kan med fördel kombineras med knäböj eller små nätta hopp för att vidare effektivisera de uppvärmande samt cirkulationsfrämjande effekterna.

Ja inte jag förstås.Jag har ju bara en fungerande arm. Inte kan jag göra benböj heller med bara ett fungerande ben. Om jag i stället dunkar huvudet i väggen så kanske jag inte längre känner kylan.
Vad tror du Maud?

Ny storhetstid för MoDo Hockey?

Jag har i tidigare inlägg haft kritiska synpunkter på Peter Forsbergs återkommande come backs på hockeyrinken. Nu har vi visst sett den sista då han definitivt bestämt sig för att lägga rören på hyllan. Bra tycker jag för då kommer han att bli ihågkommen för den fantastiska hockeyspelare han varit.Att han sedan verkar bestämt sig för att i framtiden jobba för MoDo Hockey är glädjande. Han borde ha mycket att förmedla till kommande hockeygenerationer och det är dags för MoDo att ånyo visa att man hör hemma i toppskiktet av svensk ishockey och inte som nu behöva dansa runt de nedre tabellstrecken.