Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 8 februari 2016

Spännande mat

Två av helgens middagar lagade D efter recept från Zeinas kitchen, en matblogg jag gärna rekommenderar. Där kan du hitta god, nyttig och spännande mat från  hela världen. Därtill är de flesta rätterna färgrika och därmed en njutning även för ögat. Vad vi oxå uppskattar är att hon ofta har ett vegetariskt alternativ att erbjuda.

I fredags bjöd D på Fried rice med räkor.
Fredagens middag.



I lördagens middag ingick bl. a.
D:s kantarellsås, inlagda gurka
och lingongelé.

Igår blev det Grymt goda falafel. Om fredagens och lördagens middagar var någorlunda lättlagade så var gårdagens mera omfattande. Det tog D åtskilliga timmar att iordningställa söndagens middag.
Kikärter mals två gånger.

Nybakade pitabröd.

Falafel friteras.

Dukat till läcker söndagmiddag.

Grymt gott.