Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 27 november 2016

Första Advent

Så här såg det ut 1:a advent i fjol.
Så blir det inte idag då snön lyser med sin frånvaro.
Nu brassar vi på med belysning både inne och ute för att riktigt markera Första Advent. När det mörknar i eftermiddag så tänds ljusstakar i växthuset, i garaget, i verkstaden, i gäststugan och här inne förstås. Det blir oxå marschaller längs gången från grinden upp till huset.

Tomtetrion Jens, Josef och Jonke har flyttat från
Bergslagskaminen till mitt skrivbord.
Jens, Josef och Jonke i närbild. 
Julgran ska D köpa nästa vecka och den sätter vi nog på plats redan nästa helg. Som vanligt så kommer vi att ha granen i glasverandan där den trivs allra bäst och inte fäller ett enda barr fram till att den åker ut nån gång i slutet på januari. Tjugondedag Knut var heligt förr, men numera dansar vi ut julen på känsla.
Så här såg det ut i fjol när
D och Alice klädde granen.

Nu när D har extra bråda dagar så försöker vi hitta maträtter som inte tar så mycket tid i anspråk att laga. Igår bjöd D på en god paj på pinje, feta och broccoli. Med mera. Det blev ånyo en sån där dag då middagen intogs framför TV:n då jag som brukligt  på lördagar tittade på V75, igår från Solvalla. Bra betalt för de som hittade sju rätt, 3,1 miljoner. För mig gäller fortfarande sooner or later.

Det skrällde redan i V75-1 och då var jag borta.
V75 duggar tätt i december så jag har en ny chans redan idag i Gävle