Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 27 september 2009

Cykel, en naturupplevelse och perfekt TV-sport med rätt kommentatorer

Har följt en del av cykel-VM som avgjorts i Schweiz veckan som gått. Tävlingen i all ära men jag fascineras mera av landskapet som tävlingen går igenom. Ljuvligt att följa landskapets skiftningar. Inte minst i ett alpland som Schweiz. Ett bra sätt att ta död på själva tävlingen är att som under damloppen ha en så usel expert/bisittare som Susanne Ljungskog. Totalt oengagerad och färglös och heller inte speciellt kunnig. Skillnad som natt och dag jämfört med herrtävlingarna med t ex Magnus Bäckstedt som bisittare. Påläst, kunnig och engagerad.
Ingen kommer dock i närheten av att kunna lyfta en cykeltävling till himmelska höjder så som Roberto Vacchi gör, ofta med Anders Adamsson som bisittare. Roberto Vacchi gör dessutom tävlingen till en lektion i historia och geografi. Saknar Eurosport när det vankas cykeltävlingar.