Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 28 juli 2011

Favoritmåltid

Smörstekt Norrlandsröding med egen potatis och egna sockerärter toppat med creme fraiche smaksatt med ramslök. Bättre blir det inte en torsdagkväll i näst sista semesterveckan. Måltiden förstås avnjuten i växthuset.

Solnedgång över "De blå bergen"

Så här kan det se ut när jag står nedanför poolen vid stengärdsgården och ser solen gå ner över Kilsbergen, ofta kallade "De blå bergen". Med motiv som detta så önskar jag att jag hade två fungerande händer så att jag kunde manövrera en mera avancerad kamera än min enhandsvänliga Canon. Men visst, jag är ändå nöjd med de bilder jag kan ta.

Sinnesro

Så här på sommaren blir det förstås mest utevistelse och utomhusbilder men någon sen kväll har det hänt att vi satt oss i detta rum, Sinnesrorummet. Med naturen så nära så känns det nästan som att sitta ute. Det här är vår särskilda plats för att samtala, läsa, lyssna till musik eller bara vara.


Förvisso är vintern fjärran just nu men vintertid kan en stund i Sinnesrorummet kryddas med en brasa i murspisen.