Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 9 maj 2010

Arbetslös och utförsäkrad - so what ?

Plötsligt arbetslös, ingen a-kassa eller utförsäkrad som långtidssjukskriven. Vad är sånt att bry sig om när man kan leva på luft.

I detta sken så ter sig pågående valrörelse rätt ointressant. Jag tar mig ändå en titt på Rheinfeldt-Sahlin som börjar just nu i Agenda. Noterar tidigt i debatten att "Förbifart Stockholm" lyfts fram som en central politisk fråga. "Förbifart Stockholm" - Who cares?

Avancerat röstfiske på V-kongressen

Höjd a-kassa till 90 procent, avskaffa karensdagarna i både a-kassan och sjukförsäkringen och generösare tandvård. Dessutom sex timmars arbetsdag. Det låter som Vänsterpartiet har inspirerats av den grekiska modellen.

Lars Ohly som har varit med på alla Vänsterpartiets kongresser sedan 1981 säger:
- Den här kongressen är en av de mer ansvarsfulla jag varit på.

Jaså.

Oj då, jag är ifrånsprungen !

Jag fyller 60 snart och kan konstatera att jag är ifrånsprungen av tiden när jag läser en artikel om Lady Gagas krogbesök i Stockholm igår. Visst, jag har också en ledigare klädstil numera men..........

En fräsch uppstickare i tidningsvärlden

I dessa tider då tidningarna är fyllda av diverse depressionsframkallande nyheter, allt från isländskt askmoln till grekiskt ekonomiskt lättsinne, så känns det befriande med en frisk fläkt på tidningshimlen. Jag blev genom en kommentar på min blogg uppmärksammad på nättidningen Dagens Svenskbladet och vill inte undanhålla dig möjligheten att få ta del av icke strömlinjeformade nyheter.